Intrebari Frecvente de la Utilizatori Crioterapie

Informatii de Baza privind Crioterapia pentru Intreg Corpul

Ce este Crioterapia & Cum Functionezaza ?

Înainte de a intra

Cum să vă pregătiți pentru o crioziune și cine poate folosi crioterapia?

În sesiune

Experiență în CRYO XC ™

Beneficii

Care sunt principalele beneficii ale crioterapiei?

Alte întrebări frecvente

Diverse și alte întrebări despre crioterapie

Crioterapie localizată / spot

Ce este crioterapia localizată și cum o folosim?

Informatii de Baza privind Crioterapia pentru Intreg Corpul

1. Ce este Crioterapia pentru Intreg Corpul?

Crioterapia pentru Intreg Cropul reprezinta expunerea corpului uman la temperaturi extrem de reci, cel mai adesea aplicate in interiorul unei criosaune sau criocamere. Scopul CIC este reprezentat de maximizarea potentialului pentru un raspuns rapid si imbunatatit la rani, pentru intretinerea corpului pe termen lung si pentru efectele estetice pozitive pe care s-a observat ca le are asupra pielii. Ca origine, termenul de crioterapie deriva din cuvintele grecesti “cryo” (κρύο) care inseamna rece si “terapie” (θεραπεία) care inseamna vindecare. Efectele pozitive ale crioterapiei au fost recunoscute de sute de ani, dar potentialul absolut a fost descoperit recent.


Pe baza studiilor privind raspunsul medical la crioterapie si siguranta in aplicare, impreuna cu experienta indelungata a oamenilor cu crioterapia, putem acum sa beneficiem din plin de conditiile extreme atinse in criosauna – criocamera. Pe timpul unei sesiuni, corpul persoanei este expus la aceste temperaturi extreme pentru a capata impresia ca respectivul corp este intr-un mediu in care se poate ajunge la hipotermie (situatie in care temperatura de baza a corpului scade sub nivelul normal de 36,7°C or 98°F). Drept raspuns, creierul actiunea in consecinta pentru a proteja corpul de hipotermie si face asta prin contractarea vaselor de sange si a muschilor, cu precadere in partile periferice ale corpului, proces care se refera la vaso-contractare.

Odata ce sesiunea se incheie si corpul intelege conditiile de siguranta in care se alfa, elibereaza vasele de sange si muschii, printr-o actiune de vaso-dilatare. Orice risc de hipotermie cauzata de CIC este preintampinat prin limitarea timpului pe care o persoana il poate petrece inauntru, timp limitat la 3 minute. Pe termen scurt, s-a vazut ca CIC grabeste recuperarea in urma ranilor, dar a contribuit deasemenea la imbunatatiri ale unor conditii daunatoare de sanatate.

Citeste mai mult

2. Cine nu ar trebui sa foloseasca CIC?

Contraindicatii pentru crioterapia intregului includ: sarcina, tensiunea mare a sangelui (HTN) la 180-100, sindrom coronarier instabil, aritmie cardiaca, toate problemele legate de inima, implanturi la inima, probleme arteriale,


Trombiza Profunda Venala (TPV), alte forme de tromboza, probleme cerebrale, convulsii, cancer, boli ale tractului urinar, probleme la plamani, deficienta a celulelor rosii din sange, infectii, alergie la rece, persoanele sub 18 ani necesita acord parental.

Toti clientii ar trebui sa-si viziteze doctorul pentru a fi siguri ca sunt apti pentru a intra in criocamera.

Citeste mai mult

3. De ce folosim LN2 (azot lichid), este dăunător?

Astăzi, aproape toate echipamentele criogenice se vor baza în general pe un lichid de răcire numit Nitrogen lichid, ca și criosauna noastră. LN2 are mai multe atribute care îl fac lichidul de răcire perfect pentru utilizare în CIC.


Primul motiv este abundența sa în atmosferă (aproximativ 77% din atmosferă), deoarece o putem aduna cu ușurință din aerul din jurul nostru prin comprimarea acestuia sub formă lichidă. În al doilea rând, starea lichidă a azotului permite stocarea simplă a lichidului de răcire necesar.

Temperatura sa de fierbere este de -196 ° C, ceea ce ne ajută să obținem temperaturi extrem de scăzute foarte repede. Al treilea motiv este accesibilitatea și numărul de distribuitori din care să aleagă. Al patrulea motiv sunt ghidurile existente pentru siguranță și aplicarea și manipularea convenabilă a LN2 în practică, care îl fac sigur în utilizare în aproape orice circumstanță. De aceea, este atât de simplu să profiți de temperaturile extreme ale LN2 (-196 ° C sau -320 ° F).

Citeste mai mult

Înainte de a intra

1. Care sunt riscurile asociate cu CIC?

Crioterapia întregului corp este foarte bine tolerată și prezintă riscuri minime. Riscurile includ fluctuații ale tensiunii arteriale în timpul tratamentului cu până la 10 puncte sistematic


(acest efect se inversează după terminarea procedurii, deoarece circulația periferică revine la normal), reacție alergică la frig extrem (rar), roșeață și arsuri ale pielii (numai dacă sunt expuse la temperaturi scăzute mai lungi decât cele recomandate). Riscurile sunt observate cel mai frecvent la persoanele care își pot găsi starea pe lista contraindicațiilor.
Citeste mai mult

2. Cine nu ar trebui să utilizeze CIC?

Următoarele condiții sunt contraindicații pentru crioterapia întregului corp: sarcină, hipertensiune arterială severă (TA 180/100), infarct miocardic acut sau recent,


angină pectorală instabilă, aritmie, boli cardiovasculare simptomatice, stimulator cardiac, boală ocluzivă arterială periferică, tromboză venoasă, accident cerebrovascular acut sau recent, convulsii necontrolate, sindrom Raynaud, febră, boli tumorale, boli ale rinichilor și ale tractului urinar, afecțiuni pulmonare simptomatice, tulburări de sângerare , anemie severă, infecție, claustrofobie, alergie la frig, vârstă mai mică de 18 ani (este necesar consimțământul părinților pentru tratament), boli acute renale și ale tractului urinar.

Clienții trebuie să verifice întotdeauna la furnizorii lor medicali cu privire la starea lor medicală particulară.

Citeste mai mult

3. Cine ar trebui să folosească CIC?

CIC este ideal pentru sportivii care doresc recuperarea musculară, persoanele cu dureri cronice și afecțiuni inflamatorii și cei care doresc pierderea în greutate și întinerirea pielii.


Crioterapia este utilizată după operație pentru a accelera vindecarea și a reduce durerea fără efectele secundare ale medicamentelor pentru durere. Clienții mai tineri, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, pot folosi WBC cu acordul părinților.
Citeste mai mult

4. CIC este confortabil?

Da. CIC implică aer uscat, hiper-răcit, care curge pe suprafața pielii; astfel procesul nu îngheță niciodată țesuturile, mușchii sau organele pielii. Rezultatul este doar un


„Senzație” de frig. Corpul este păcălit să creadă că acest frig extrem pune viața în pericol. Crioterapia este o răceală uscată, fără umezeală și tolerabilă chiar și pentru cei cărora nu le place în mod deosebit frigul.
Citeste mai mult

În sesiune

1. Ce port în Cryosauna?

Vă punem la dispoziție șosete uscate și sandale alunecoase pentru picioare. De asemenea, vă oferim mănuși ușoare din bumbac pentru mâini. Bărbații ar trebui să aibă o lenjerie de corp uscată; nu este necesar pentru femei.


Toate bijuteriile, ceasurile, lanțurile, brățările și cerceii sunt îndepărtați. Ideea este de a expune cât mai multă suprafață a pielii, astfel încât reacția corpului să fie optimizată.

Se consideră intoleranți la frig. Spre sfârșitul tratamentului, puteți avea o senzație de „ace și ace” care va dispărea după tratament.

Citeste mai mult

2. Ce se întâmplă în timpul sesiunii?

Criosauna transformă azotul lichid în aer gaziform extrem de rece care pătrunde în cabină cu scopul de a reduce temperatura suprafeței pielii clientului pe o perioadă de 1,5 – 3 minute.


Pielea reacționează la frig și trimite semnale către creier, care la rândul său stimulează funcțiile de reglare ale corpului și eliberează proteine ​​antiinflamatoare, precum și endorfine în sânge. Efectele încep să aibă loc imediat după ce clientul iese din criosaună.
Citeste mai mult

3. Cum se simte clientul după sesiune?

CIC stimulează organismul să elibereze endorfine, hormonii care ne fac să ne simțim alerti și energici. Efectele dinamice ale fiecărei sesiuni durează de obicei șase până la opt ore. CIC poate atenua durerea articulațiilor și a zonelor rănite.


De asemenea, clientul poate simți îmbunătățiri ale calității somnului după CIC.
Citeste mai mult

4. Este recomandat exercițiul după sesiunea de crioterapie?

Da, un avantaj al crioterapiei față de terapia cu gheață este că țesuturile și mușchii nu sunt înghețați. Zece până la 15 minute de exerciții fizice ușoare după crioterapie vor induce o vasodilatație mai rapidă a vaselor de sânge și a capilarelor și vor prelungi perioada de analgezie.

5. Trebuie să fac un duș înainte sau după o ședință?

Dușul nu este necesar înainte sau după crioterapie. Întreaga procedură este uscată și nu vă face pielea umedă.

6. Câte tratamente sunt necesare pentru a obține rezultate optime?

În funcție de afecțiunea tratată, ar trebui inițial să ia cinci până la zece tratamente în succesiune strânsă (la fiecare două zile). După această perioadă de încărcare inițială, tratamentele de întreținere ar trebui să fie cel puțin o dată pe săptămână.

Beneficii

Combate inflamațiile

Cu ajutorul experților medicali, înțelegem acum pericolul inflamației cronice. A fost recunoscută ca fiind cauza principală a bolilor care sunt asociate cu îmbătrânirea și alte dizabilități grave la nivelul sănătății.


Aceste dizabilități pot fi sub formă de diabet, cancer, boli legate de inimă și boli degenerative, cum ar fi Alzheimer. Utilizarea WBC este uneori recomandată ca o procedură suplimentară pentru ameliorarea inflamației.
Citeste mai mult

Metabolism

Principiul de bază al crioterapiei întregului corp constă în reacția defensivă a corpului la frigul extrem, care declanșează o iluzie temporară că corpul intră în hipotermie.


Corpul continuă să funcționeze astfel încât temperatura centrală să rămână păstrată la niveluri naturale în toate condițiile, inclusiv WBC. Acest proces declanșează o creștere a ratei metabolice în timpul WBC. La rândul său, acest lucru poate afecta pozitiv metabolismul.
Citeste mai mult

Pregătirea sportivă

Ca parte a pregătirii sportive, WBC este recomandat pentru reducerea inflamației, îmbunătățirea rezistenței și o creștere generală a nivelului de energie chiar înainte de antrenamente sau eforturi sportive.


Criotratamentele post-antrenament vor ajuta la accelerarea recuperării după răniri și la refacerea energiei după o intensitate ridicată.
Citeste mai mult

CIC ȘI Sport

CIC este potrivit atât pentru & amp; atleți amatori deopotrivă. Crioterapia în numeroasele sale forme este folosită în întreaga industrie sportivă de zeci de ani și continuă să crească.


În prezent, WBC poate fi o metodă imediată și eficientă pentru aplicarea alinării celor care au suferit de diverse leziuni legate de sport sau au nevoie să rămână în joc.
Citeste mai mult

Alte întrebări frecvente

1. Ce se întâmplă dacă de multe ori mi-e frig sau mă răcesc ușor?

Întrucât frigul de la WBC pătrunde doar pe suprafața pielii, veți experimenta doar o ușoară răceală. Crioterapia îmbunătățește circulația pe tot corpul și stimulează producția de grăsime brună, astfel încât capacitatea ta viitoare de a tolera frigul ar trebui să se îmbunătățească.

2. Poate clientul să răcească de la CIC?

Nu. Impactul imediat la rece al crioterapiei va crește temperatura internă a corpului pentru o perioadă scurtă de timp. Stimularea sistemului imunitar poate ajuta la scăderea severității și frecvenței răcelilor viitoare.

3. Persoanele cu claustrofobie pot face sesiuni CIC?

Da. Capul clienților rămâne expus la aerul ambiant din cameră și pot comunica cu orice persoană din cameră. Capul clientului va rămâne deasupra marginii superioare în orice moment.


Ușa cabinei se închide numai cu ajutorul magneților, prin urmare nu se poate bloca și un membru al personalului este prezent pe tot parcursul procesului pentru a veghea asupra clientului.
Citeste mai mult

4. Cum se compară crioterapia cu o baie de gheață?

Tratamentul cu CIC are ca rezultat un răspuns foarte diferit de cel al corpului decât ar fi cu o baie de gheață. În criozună, trei minute de frig extrem și uscat vor ajunge doar în straturile superioare ale receptorilor de frig din piele, determinând creierul să restricționeze fluxul de sânge la un ciclu intern.


CIC determină organismul să elibereze proteine ​​și endorfine antiinflamatorii, rezultând sânge supraîncărcat. Într-o baie de gheață, cincisprezece minute de apă rece determină inițial corpul să transfere sângele la extremități și are ca rezultat scăderea temperaturii centrale a corpului.
Citeste mai mult

5. Cum pot vorbi cu utilizatorii anteriori sau cu alți clienți?

Dacă doriți să vorbiți cu utilizatorii WBC despre efecte sau echipamente, vă rugăm să consultați secțiunea noastră de referință sau să vizitați pagina noastră de hartă pentru o hartă interactivă cu detalii de contact pentru clienții noștri.

Crioterapie localizată / spot

Ce este crioterapia localizată și cum o folosim?

Crioterapia locală este destinată tratamentului local / local pe termen scurt al anumitor puncte ale corpului (față, articulații etc.). Fluxul de aer extrem de rece izbucnește la temperaturi cuprinse între -110 ° C și -150 ° C.


Fiecare zonă este tratată pentru o perioadă de aproximativ 1 până la 3 minute, durata obișnuită a sesiunii fiind de 10-15 minute.

Datorită temperaturii maxime aflate la duză (până la -150˚С), este necesar ca operatorul să poată atinge gradul necesar de răcire variind distanța de la duză la pielea expusă (fiecare centimetru al fluxului înseamnă creșterea temperaturii cu 50 până la 80˚С) și debitul.

Citeste mai mult

Cerere:

– Cosmetologie (masaj criogenic, celulită, acnee, seboree etc.)
– Dermatologie (psoriazis, neurodermită, eczeme etc.)


– Neuropatologie (nevrită, nevralgie, radiculită)
– Terapie manuală (osteocondroză)
– Tratamentul leziunilor
– Tratamentul arsurilor
– Medicamente pentru sportivi
– Recuperare după operație
Citeste mai mult

Efecte:

– Îndepărtarea durerii acute și cronice, a spasmelor
– Îndepărtarea inflamației, edemului


– Reglarea tonusului muscular
– Îmbunătățirea funcției motorii
– Activarea proceselor metabolice
– Imunitate crescută
– Îmbunătățirea microcirculației
– Regenerarea țesutului
Citeste mai mult

Beneficiile criofacialului – crioterapia spot

– Stabilitatea factorilor terapeutici, variabilitate, efecte de dozare
– Abilitatea de a influența o parte a corpului, încălcând integritatea pielii, în zone care nu sunt accesibile altui agent de răcire


– Capacitatea de a reduce semnificativ și de a elimina complet medicamentele
– Proceduri confortabile pentru a exclude daunele și microtrauma, nu duc la efecte secundare
– Procedurile sunt scurte, nu necesită pregătirea aparatului și nici pacientul, care oferă un avantaj în lățime de bandă cu alte tipuri de crioterapie.
Citeste mai mult

Linia de ajutor CRYONiQ

Ai nevoie de ajutor cu altceva?
Contactează-ne.