CRYO XC™ Anthracite Pressurized
CRYO XC™ Anthracite Non-Pressurized

Instalarea unei Criocamere pentru Intreg Corpul

Crioterapia este un tratament care si-a gasit locul in multe domenii legate de sanatate & refacere fizica, cum ar fi cluburi sportive, facilitati medicale, practici medicale, centre SPA, saloane infrumusetare si chiar pentru utilizare caznica. Doctori, fizioterapeuti si alti specialisti in recuperare, au adoptat deopotriva crioterapia.

Instalarea unei camere pentru crioterapie ofera oportunitatea de a pune la dispozitia clientilor un nou tip de tratament. Asa cum este valabil pentru orice forma de tratament, trebuie urmate anumite conditii si reglementari.

Care sunt conditiile pentru instalarea unei criocamere pentru intreg corpul?

Prima conditie este instalarea camerei criogenice intr-o camera suficient de mare, care indeplineste conditiile instalarii unei criocamere pentru intreg corpul. Suprafata de podea recomandata este de 15 – 20 metri patrati (45 – 60 picioare patrate).

Echipamentul Cryo XC™ este foarte versatil si poate fi instalat in majoritatea tipurilor de camere, pentru ca unitatea separata pe componente poate trece prin usi cu o latime de 60 cm, lucru unic printre echipamentele de tip criocamera. Totusi, criocamera necesita trecerea rezervoarelor cu azot dupa ce criocamera este instalata, deci acest lucru trebuie avut in vedere pentru a se facilita livrarea tuburilor cu azot.

Criocamera noastra functioneaza cu azot lichid, care este gaz comprimat sub forma lichida. Azotul in forma gazoasa nu este toxic si este componenta principala a aerului pe care-l respiram. Cu toate acestea, in cazul in care concentratia de azot din aer depaseste o anumita limita (sub 19% in aerul ambiant), apare un risc crescut de hipoxie (lipsa de oxigen) care poate duce la disconfort, sub forma unor dureri de cap usoare, sau lesin in cazuri foarte rare. De aceea am luat mai multe masuri de siguranta pentru fiecare dintre instalatii. Mai intai, cerem o deschidere in perete, cu un diametru de minim 12 cm, pentru a permite evacuarea aerului bogat in azot din criocabina clientului. Acest lucru poate fi realizat desigur printr-un perete, sau evacuare se poate deasemenea face cu ajutorul unui sistem integrat de ventilatie.

Pentru a asigura masuri maximale de securitate in camera pentru crioterapie, trebuie instalat un sistem de reinoire a aerului, in aproape toate cazurile. Camera trebuie deasemenea echipata cu un senzor pentru oxigen, pentru a semnaliza nivelul oxigenului din camera. In cazul in care nivelul presetat este depasit, va porni o alarma si va fi declansat sistemul de ventilatie, care asigura ca este sigur sa ramai in camera.

Stainless steel pressurized tanks for storage of liquid nitrogen
Transfer Hose
Liquid nitrogen vessel

Linia de ajutor CRYONiQ

În cazul oricărei întrebări cu privire la controlul calității și certificarea și standardele de calitate, vă rugăm să ne contactați la support@cryoniq.ro